Translate

miércoles, 5 de marzo de 2014

Kureren.no y Ausín Sáinz.

Sensurert: Et maleri av Ausín Sáinz viser Spanias statsminister (v) med Avföring på hodet
©  Ausín Sáinz / Kureren
Kultur | Politikk -  Spania 
Sensuren tilbake i Spania: Politiaksjon mot sátira
Likte ikke bildet: Spanias statsminister Mariano Rajoy beskyldes para å ta i bruk virkemidler fra franco-tiden
©  Moncloa / Kureren
Afrol News , 6. februar Spanske myndigheter overrasker med nye tiltak represivo. Politiet i Salamanca har stanset en kunstutstilling som gjorde narr av statsministeren. Maleren ble anholdt av Politiet, som uten lovhjemmel plukket ned maleriene hans og plasserte ute dem i RegNet.
Kunstneren Víctor Ausín Sáinz (45) var i Ferd med å installere ustillingen med tittelen "No Apta para Todos los Públicos" (Ikke egnet para alle målgrupper) i kultursenteret Julián Sánchez i byen Salamanca. Kultursenteret eies av Salamanca kommune og brukes til periodiske kunstutstillinger. Etter planen Skulle utstillingen til Sáinz åpnes på fredag, hombres Det ble av noe ikke.

Allerede på tirsdag var ustillingen nesten klar. Hombres mens kunstneren jobbet med de siste detaljene, kom plutselig direktøren ved kultursenteret MEd Overraskende beskjed: Utstillingen Mate demonteres. Øyeblikkelig. Og ordføreren det var i Salamanca som PERSONLIG gitt hadde dette om Orden, ble fortalt Sáinz.

Ifølge en pressemelding fra de Rådhuset i Salamanca "ble tatt beslutningen å Etter ha hele sjekket innholdet i utstillingen, uegnet er som para Publikum, særlig para stedet som barnefamiliene til kommer dette."

Hadde para los hombres ikke Sáinz fortalt Blitt en utstillingen likevel ble avlyst, kom allerede politistyrker posada kultursenteret på para å utføre ordren om sensur på vegne av ordføreren. Para politimenn anholdt maleren, registrerte navn og og identifikasjon hindret jamón i å ta seg av sine egne kunstverk.

Deretter plukket politimenn og ansatte i et privat firma alle kunstverkene ned fra Veggen. Politiet hindret jamón OGSA å i ta bilder eller opptak av hendelsen. Og deretter ble kunstverkene kastet ut på gata ", hvor de ble stående i regnværet i et temporizador par til JEG fikk hentet min bilen" forklarer kunstneren. Han legger hasta al "meg de fikk til å Fole meg som en kriminell."

Statsminister med Avföring
En fortsatt sjokkert understreker Sáinz en han "ikke FORSTAR Grunnen hasta al utstillingen Blitt er sensurert". Los hombres han de påpeker en "problemet kan være et maleri som avbilder Spanias stasminister, den Konservative Mariano Rajoy, med Avföring på hodet, eller spanske prinsesse Cristina
Sensurert: Verkene til Ausín Sáinz ble kastet ut på gata og stående i regnværet mens kunstneren var anholdt
©  Ausín Sáinz / Kureren
, Korrupsjonsmistenkt er som, OGSA med Avföring på hodet, samt sarna smykker. "

Kunstneren understreker en "alle medier i dette landet har skrevet mye om disse a personene. Og JEG lurer på hvilke kriterier de baserer seg på para å sensurere dette? Jeg har Hort påstander om en utstillingen ikke egnet var para barnefamilier ... Og JEG lurer som er på hva problemet. Er det avføringen på hodene deres som er problemet? Para et er granero dette Goy desnudo. Og utstillingen er al descubierto en fremstilling av Krisen som Spania opplever, og todos den som korrupsjonen AHORA er kjent. "

Ifølge Sáinz FIKK Han et Brev fra Kommunen der det estrella Al utstillingen ble tatt ned den fordi "ikke oppfyller visse Terminos y Condiciones som tidligere ble formidlet." Hombres kunstneren påpeker a Han hadde ikke gitt Blitt noen Terminos y Condiciones.

Han OGSA nekter para kommunens beskyldninger om a de satiriske bildene var Blitt skjult holdt para utstilleren. "Om JEG hadde ønsket dem señuelo å, hadde JEG hengt del opp disse bildene på selve åpningsdagen og ikke dager despida por åpningen" maleren påpeker. Sáinz Minner om OGSA en alle maleriene hans som Skulle stilles ut allerede var offentlig kjent.

Kunstneren påpeker til sist en ordføreren i Salamanca, som beordret sensuren av utstillingen, kommer OGSA fra det Konservative Partido Popular (PP), det som statsminister Samme Rajoy. "Dessverre skjer alt i dette landet guante ... Det er mange ting som må su Endres, og jeg kommer ikke til å å slutte jobbe para Fa et mer rettferdig tierra", amante Sáinz.

Salamanca kommune har kun uttalt seg om i saken en knapp pressemelding og i et kortfattet Brev til Sáinz. Kommunen ønsket å ikke gi mer utdypende kommentarer til Kureren, og heller ikke har spansk presse Fatt noen i cuento i Salamanca kommune. Det er særlig spørsmålet om hvilken lovhjemmel Politiet i byen hadde para å plukke ned og sensurere kunstnerens malerier som har interessert pressen
Sensurert: Et maleri av Ausín Sáinz viser Spanias prinsesse Cristina med Avföring på hodet
©  Ausín Sáinz / Kureren
.

Tendenser represiva i Spania
Sensur SKAL i teorien ikke forekomme i Spania, og den nåværende regjeringen Konservative har ikke grunnlaget heller endret det juridiske para dette. Men i Spania beretter likevel ujeres stadig minkende de respekt medier para Annet blant presse-og informasjonsfriheten i landet siden statsminister Rajoy kom til makten durante más de siden.

Et Antall Stort redaktører, Journalister og nyhetsopplesere i statseide medier er Blitt skiftet ut på ordre fra regjeringen og erstattet av personer som Stotter regjeringspartiet. Ikke desnudo utrensninger statlig Radio og tv har Hatt, almacenar det selv statseide nyhetsbyrået EFE ble pålagt en ny regjeringstro Ledelse.

OGSA i sen Omgang med offentligheten legger Rajoy og regjeringen vekt på en nitid kontroll sobre informasjonsflyten. Kun forhåndsgodkjente Journalister får intervjue statsministeren, og har Rajoy da SELV vært med på å definere stilles Skal som spørsmålene. Pressekonferanser i egentlig forstand forekommer ikke.

Me tillegg til å begrense informasjonsflyten, har Rajoys regjering OGSA vedtatt en Rekke represiva som amante blant annet sterkt begrenser demonstrasjonsretten. Regjeringen så seg lei på et al stadig økende Antall Mennesker sluttet del opp om spontane manifestante mot myndighetenes håndtering av den økonomiske og sosiale Krisen. Me fjor det var daglige manifestante FORAN Parlamentet og senatet i Madrid, hombres OGSA privatboligene FORAN til politikerne.

Por Fa på slutt gateprotestene, Spanias vedtok regjering omstridte den "loven om offentlig sikkerhet". Den forbyr blant annet manifestante Parlamentet FORAN, og demonstrantene risikerer Boter på opptil 5 millioner coronas. Dommerforeninger har allerede beklaget en Spania er i Ferd å med "gå tilbake til franco-tiden."

Les mer om i saken Denne artikkelen:  "Spania: 5 millioner kr i bot para protestere å" .